Angst Behandeling

Angst Behandeling

Veel mensen zijn bang voor de tandarts. Angst is een gezonde emotie om ons te beschermen tegen gevaar. Als er geen gevaar bestaat, is angst een nutteloze emotie. Wij kunnen onze nutteloze angst overwinnen door een aantal logische redeneringen te doorlopen. In de loop der jaren heb ik mij gespecialiseerd in het begeleiden van kinderen en volwassenen met angst voor de tandarts. Als onderdeel hiervan volg ik op dit moment de studie psychologie.

Voor sommigen is het best spannend om naar de tandarts te gaan. Of u nu volwassen of kind bent, er kan angst voor de tandarts zijn. Wij helpen u graag van u angst af! We zijn gespecialiseerd in angst behandelingen en hebben hiervoor een vragenlijst ontwikkeld.

Angst is een belangrijke emotie die ons helpt te overleven als de oorzaak realistisch is dus als het om gevaarlijke situatie gaat. Niet zonnebaden naast een los lopende tijger! Geen giftige slang in uw hand nemen om te bewonderen! Zwemmen met de agressieve haaien en de krokodillen zou ik ook niet aanraden. In zulke gevallen weg wezen dus: Door uw angst heeft u al genoeg adrenaline in uw bloed, uw hart klopt geweldig snel, de spieren krijgen hierdoor goed energie om snel weg te rennen. Angst is ook tegelijkertijd een bijzonder lastige emotie om er mee om te gaan als de oorzaak niet realistisch is. Wij kunnen ons heel vies vergissen in onze waarnemingen, in onze vooroordelen, in mening vormen over bepaalde onderwerpen. Ik geef u een voorbeeld ter illustratie: Tot mijn verbazing kreeg ik veel kritiek omdat ik voor zo’n voorbeeld heb gekozen. Ik moest zelfs door aantal potentiele patiënten hem verwijderen anders zouden ze zich niet laten inschrijven.

Desalniettemin verwijder ik hem niet om volgende reden: Dit voorbeeld hier onder heeft niets te maken met het feit dat toevallig de politie blank en de slachtoffer zwart is. Dat had net zo goed andersom kunnen zijn. Ik heb uiteraard ook heel veel respect voor de politie. In dit voorbeeld zijn ze net zo goed slachtoffer van de maatschappij als de gewone burger slachtoffers door de vooroordelen en daar gaat het om. Net als een tandarts zoals ik ook de werkelijkheid verkeerd kan waarnemen door vooroordelen. U ook. En daar heb ik het over. In het vak sociaal psychologie die ik op dit moment aan het studeren ben, vooroordelen en pesten zijn serieuze sociale problemen. Om dat hier durven aan te kaarten maakt mij juist anders dan de anderen. Wees kritisch eerst over u zelf en dan over de anderen. Anders kan ik niet uw angst behandelen. Mocht u een andere mening hebben stuur mij alstublieft een mail. Uw argumentatie en aantal adviezen zal ik zeker in overweging nemen om wel of niet te verwijderen:

Op 3 februari 1999, is Amadou Diallo, een Afrikaanse Amerikaan, dood geschoten door 4 blanke Amerikaanse politie agenten. Het ging als volgt. Diallo liep op de stoep voor zijn appartement. 4 politie agenten in hun civiele  kleren zagen hem naar hen verdacht kijken. Met zijn vieren tegelijk liepen ze naar Diallo toe. Diallo schrikt, de agenten zien dat Diallo zijn hand in zijn zak stopt. De agenten dachten dat Diallo  zijn pistool wilde pakken en riep een agent “Fire” en 4 agenten tegelijk schoten Diallo ter plekke dood. Toen ze bij Diallo gingen kijken zagen ze dat Diallo in zijn zak niet een pistool maar zijn portemonnee had. Waarschijnlijk dacht Diallo dat de 4 mannen hem wilden beroven. Als Diallo blanke Amerikaan was geweest was hij ook doodgeschoten? Extreem ernstige consequentie van de verkeerde waarnemingen, verkeerde opvattingen, die onze gedachten, gevoelens en gedrag bepalen! Hier kan iedereen wat aan doen en u ook. Ook wat betreft uw angst.

Zo kan u denken dat u bij de tandarts zou kunnen stikken omdat de tandarts zo onhandig zou zijn om iets in uw keel te laten vallen. Of  u kan denken dat de tandarts uw wang zou raken tijdens het boren. Dat zijn dus ook vooroordelen die van ons leven een hell maken i.p.v. een paradijs die wij wel verdienen.

Ik heb mijn vlieg angst zelf kunnen wegtoveren. Nu door mijn studie psychologie aan de Open Universiteit, en door meer ervaringen met mijn angstige patiënten, heb ik veel vertrouwen dat ik ook u kan helpen met uw tandartsangst. Ik moet u wel zeggen dat ik geen voorstander ben voor het gebruik maken van  narcose bij de tandheelkundige behandelingen. Daarmee wordt uw logisch denk vermogen juist uitgeschakeld, terwijl wij deze juist het sterkst nodig hebben om uit te zoeken waar wij logica fout hebben. Tenslotte neemt u niet uw hele huis mee in uw koffer als u op vakantie gaat. Zo is het ook met onze levenskoffer. Gooi alle onnodige vervelende dingen uit uw koffer en neem alleen maar de lessen die u ervan hebt genomen mee. Draagt een stuk prettiger!!!!

Mocht u  meerdere andere angsten tegelijk hebben, lijdt u aan hallucinaties ? In zulke gevallen zou ik u aanraden naar een gediplomeerde angst tandarts en psycholoog te gaan . Want ik ben tenslotte geen psycholoog maar een tandarts met een specifieke expertise. Namelijk op het gebied van tandartsangst.

Scroll Up